Total Health Opleidingen            

De Total Health Academie is een jong en vernieuwend opleidingsinstituut met enthousiaste, vakbekwame docenten. Zij delen hun ruime les- en levenservaring graag met u. In het submenu aan de linkerzijde kunt u een keuze maken uit ons gevarieerde opleidingsaanbod.

Naast de kwalitatieve opleidingen VoetreflexPlus™, Chinli®-Tuina Chinese lichaamsmassage, Chinfood® Vijf elementen voedingsleer en Medische Basiskennis bieden we ook workshops en cursussen, die op een ontspannen, leuke en praktische manier worden ingevuld. Kwaliteit en plezier gaan steeds samen, waardoor het ‘leren’ heel gemakkelijk verloopt.

                   
             
  VoetreflexPlus™:
Erkende Opleiding tot Voetreflexzone Therapeut
  Medische Basiskennis        Chinli®-Tuina
Chinese Lichaamsmassage Therapie
  Chinfood®
Vijf Elementen Voedingsleer
  ChinHerbs®
Praktische Kruidengeneeskunde
 

Wij leiden u, als enige opleiding in Nederland, direct vanaf de eerste lesdag op in zowel de Westerse als de originele authentieke Chinese voetreflexologie en massagetechnieken.
De combinatie van beide massagetechnieken is zeer effectief, versnelt de resultaten en geeft een uitbreiding van behandelingsmogelijkheden. De opleiding heeft als hoofddoel om enthousiaste, professionele Voetreflex Plus™ therapeuten op te leiden, die werken en leven vanuit hun bezieling, hun innerlijke drive.
De opleiding is geschikt voor mensen die het vak als voetreflextherapeut willen uitoefenen en voor degenen die geinteresseerd zijn in masseren en gezondheid.

 

Medische Basiskennis vormt een onmiskenbaar fundament en is een 'must' voor paramedici en iedereen die in de natuurgeneeskunde of integrale geneeswijze werkzaam wil zijn. Onze erkende en gedegen opleiding Medische Basiskennis op HBO-niveau is speciaal voor therapeuten die zich willen bekwamen in anatomie, fysiologie en pathologie maar is ook geschikt voor degene die geinteresseerd zijn in het wonder van het menselijk lichaam. Tevens wordt er aandacht besteedt aan het communiceren met artsen en therapeuten uit de reguliere geneeskunde.

 

Chinli®-Tuina is een allround, praktische en veelzijdige opleiding. Naast de volledige lichaamsmassage technieken leert u werken met de typische Chinese therapieën zoals Moxa, Guasha, Cupping en kruidenkompressen. In de Chinli®-Tuina opleiding, leert u op een hele praktische en direct toepasbare manier deze eeuwenoude massagetechnieken en aanvullende technieken.  

 

Met deze duizend jaar oude voedingsleer kunt u uw gezondheid bevorderen en tot op hoge leeftijd fit en vitaal blijven. De chinese geneeskunde is van oudsher een preventieve geneeskunde, waarbij onder andere voeding wordt gebruikt om lichaam en geest jong, soepel en gezond te houden. In de opleiding leert u praktisch en spelenderwijs deze voedingsleer toe te passen in uw dagelijkse leven.

 

In deze opleiding leert u praktisch en gericht te werken met de eeuwenoude wijsheid van Moeder Natuur. De natuur heeft vele mogelijkheden om onszelf weer in balans te krijgen, om onze gezondheid te bevorderen en/of onze kwalen te verminderen of te laten verdwijnen. Veel van deze praktische kennis/wijsheid en toepassingen zijn in de loop van de jaren verdwenen uit ons gezichtsveld. In deze opleiding wordt u opgeleid in deze eeuwenoude kennis en inzichten. Deze opleiding is er op gericht om de gezondheid bij de mensen zelf terug te brengen, het contact tussen mens en natuur te versterken en de mens dichter bij zijn hart te brengen.

 
   
   
   
 

Voetreflexologie Chinli Chinese Lichaamsmassage Chinfood Vijf Elementen Voedingsleer Medische Basiskennis