Chinli®-Tuina, Chinese lichaamsmassage
Wat is Chinli®-Tuina?

Chinli®-Tuina is een van de in de Traditionele Chinese Geneeskunde gebruikte therapieën, naast acupunctuur en kruiden. Deze therapievorm kent heel veel verschillende massagetechnieken die toegepast worden op het lichaam en kent daarnaast een aantal effectieve manipulatietechnieken. In China wordt deze massage (Tuina) al duizenden jaren in de ziekenhuizen toegepast. De resultaten die men hiermee bereikt zijn enorm.

Accreditaties
De opleiding is geaccrediteerd door de SNRONVSTBATCLVNGVBAGVNT en Zhong
En voor de Voetreflex beroepsvereniging de VNRT is deze als bijscholing geaccrediteerd.

Leslocaties
De opleiding wordt gegeven in Breda, Eindhoven, Utrecht en Zwolle.

Chinli®-Tuina
Chinli®-Tuina massages stimuleren en reguleren het meridiaan-systeem waardoor de energie- en bloeddoorstroming in balans wordt gebracht zodat blokkades worden opgeheven. Meridianen zijn kanalen waardoor Qi (energie), bloed, voedingsstoffen en informatie stromen. Blokkades in dit systeem veroorzaken, volgens de Chinese Geneeskunde, ziektes en geestelijke onbalans. Door Chinli®-Tuina massages komen lichaam en geest weer in balans, verminderen en verdwijnen klachten en wordt de gezondheid bevorderd.  

In de Chinli®-Tuina opleiding word je opgeleid in diverse massagetechnieken. De opleiding is praktisch opgezet en direct toepasbaar in de praktijk. De massages zijn zowel preventief als voor genezing te gebruiken.
Bovendien leer je de authentieke ondersteunende therapievormen Cupping, Moxa en Guasha. Cupping is een methode waarbij de huid vacuum wordt gezogen, Guasha is een schraaptechniek, waarbij met een speciale steen over de huid wordt geschraapt en Moxa is een techniek waarbij met beivoet kruiden warmte in het lichaam wordt gebracht. Al deze technieken worden al vele duizenden jaren met goede resultaten toegepast in de Chinese Geneeskunde. En natuurlijk word je opgeleid in de authentieke Chinese filosofie en kennis. Theorie en Praktijk gaan zo hand in hand en leren wordt een plezierige bezigheid.

Voor wie?

  • krachtige, effectieve en bijzonder prettige lichaamsmassages wil leren toepassen, volgens eeuwenoude Chinese technieken
  • geïnteresseerd is in gezondheid en masseren
  • mensen wil begeleiden naar een gezondere leefstijl
  • een aanvulling zoeken op een reeds eerder aangeleerde Oosterse of Westerse massagetechniek
  • deze massagetechnieken op een praktische en spelenderwijze eigen wil maken en kennis op wil doen van de oorspronkelijke Chinese filosofie en wijsheid

Chinli®-Tuina masseur
In het eerste jaar word je opgeleid tot Chinli®-Tuina Masseur.

Chinli®-Tuina therapeut
Wil je Chinli®-Tuina therapeut worden en/of wil je je verder verdiepen en specialiseren? Ga dan verder met het 2e en 3e leerjaar van de Chinli®-Tuina opleiding. Je wordt dan opgeleid tot erkend Chinli®-Tuina therapeut.

Studiebelasting
Onze opleiding is afgestemd op mensen die naast een volle baan deze opleiding willen volgen. We hebben een speciaal leerprogramma opgezet met diverse vragen en antwoorden zodat je de theorie op een gemakkelijke, prettige en spelenderwijze eigen maakt. Ook coachen wij  tijdens het leertraject met persoonlijke aandacht en individuele begeleiding. En wij ondersteunen je via ons studiecentrum. De 3-jarige opleiding bestaat uit 192 ECTS.

Ga naar Chinli®-Tuina masseur
Ga naar Verdiepingsjaar
Ga naar Specialisatiejaar

Klik hier voor Chinli Videos

Gratis kennismakingsworkshop
Geïnteresseerd en wil je graag een gratis kennismakingsworkshop bijwonen? klik dan hier.