Versnelde Medische Basiskennis op HBO niveau

Versnelde opleiding voor therapeuten met een eerder behaald MBK diploma.

De nieuwste eisen van de zorgverzekeraars stellen dat een therapeut uiterlijk in 2017 een opleiding Medische Basiskennis volgens PLATO eindtermen gehaald moet hebben. Alle therapeuten die in het verleden een opleiding Medische Basiskennis gevolgd hebben en afgesloten met een diploma moeten om voor vergoedingen in aanmerkingen te blijven komen, aan de nieuwe eisen voldoen.

Om snel, overzichtelijk en efficiënt dit diploma te kunnen behalen, hebben we voor deze therapeuten een versnelde opleiding Medische Basiskennis gecreëerd. In 12 lesdagen, 1 lesdag per week/2 weken, wordt de lesstof aangeboden, inclusief de nieuwe module waarin o.a. psychiatrische en psychologische ziektebeeldenworden behandeld. Deze versnelde opleiding wordt afgesloten met een toets waarna we je inschrijven in het Cpion-register en je een erkend diploma van ons ontvangt.

De opleiding wordt gegeven vanuit de aandoeningen die in de praktijk veelvuldig voorkomen. Zo wordt de stof herkenbaar en praktisch toepasbaar. Ook  is er veel nadruk  op de pluis-niet pluis signalen. 

Inhoud van de lessen:

  • Anatomie/fysiologie
  • Pathologie/farmacologie
  • Psychosociale basiskennis en organisatie van de Gezondheidszorg

Lestijden: 10:00 - 18:00 uur.

Kosten: 12 lessen € 1255,- (in 3 termijnen van € 431,-), inclusief lesmap, exclusief literatuur, inclusief eindtoets en inschrijving Cpion Hertoets: € 75,-

Accreditatie:
De opleiding is geaccrediteerd door CPION en SNRO en daardoor door alle beroepsverenigingen BATC, FAGT, FONG, MBOG, LNVG, VBAG, NVST, VIV, VNRT, VNT en ZHONG. De opleiding is door het Cpion voor 50 ECTS geaccrediteerd.

Geadviseerde literatuur:
Anatomie/fysiologie:
Bouw en werking van het menselijk lichaam - Eran Ehrlich - ISBN 9781000000116
Pathologie/Farmacologie:
Merck Manual Medisch handboek - ISBN 9789031343003
Psychosociale basiskennis:
Beknopte psychiatrie - E.J.L. Griez, A. Honig - ISBN 9789023246589
Motiverende gespreksvoering in de gezondheidszorg - S. Rollnick, WR. Miller - ISBN 9789075569476

Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig €75,- (Dit wordt alleen in rekening gebracht als u nog niet eerder een opleiding (VoetreflexPlus™, Oncoreflex®, Chinli®-Tuina, Acupunctuur of ChinHerbs®) bij Total Health heeft gevolgd.)

N.B. Deze opleiding is alleen geschikt voor mensen die reeds een medische basiskennis opleiding gevolgd hebben. Gelieve na inschrijving een kopie van het eerder behaalde diploma Medische Basiskennis in te sturen.

bewerk

 
   
  Leerjaar Locatie Lesdag Start datum