VoetreflexPlus™ - Voetreflexologie -

Wat is Voetreflex? 
In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelf genezend mechanisme gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit. 
 
Accreditatie
De opleiding is geaccrediteerd door:
BATCFAGTFONGLVNGNVSTVBAGVIVVNT en VNRT.

Leslocaties

De opleiding wordt gegeven in Amsterdam, Den Haag, Breda, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Utrecht en Zwolle.

Westerse voetreflex massage
In het westen wordt voetreflex massage sinds 150 jaar toegepast. Men behandelt in het westen enkel de voeten met een speciale duimtechniek. Het voordeel is dat men de zones zeer nauwkeurig kan behandelen. Het nadeel is dat de grote belasting die op het duimgewricht wordt gelegd, een overbelasting van het gewricht kan veroorzaken.

Chinese voetreflex massage
De chinezen werken met totaal andere massage technieken: ze gebruiken glijdende technieken, waarbij ze hun lichaamsbeweging gebruiken om druk uit te oefenen. Hun handen zijn hierbij volkomen ontspannen, er is geen overbelasting van welk gewricht dan ook. Bovendien  masseren ze meer dan alleen de reflexzones op de voeten, ze masseren ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën.

VoetreflexPlus™, Chinees en Westers samen
De combinatie van beide systemen biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling. In de Voetreflex Plus™ opleiding wordt u vanaf de eerste lesdag in beide systemen opgeleid. Daarnaast leert u oor-, been- en handreflexzonemassage en wordt u opgeleid in de wonderen van de energetische voetreflexmassages. Bovendien kunt u zich in het derde jaar van de opleiding specialiseren in de richting die bij u past. U kiest de modules die bij uw interesse aansluiten.

Chinese voetreflexmassage, theorie en filosofie
Total Health Academy werkt samen met een door de Chinese overheid erkend opleidingsinstituut, waarvan het officiële lesmateriaal gedurende de gehele opleiding wordt gebruikt.

Voor
wie?

  • Geïnteresseerd is in gezondheid en masseren.
  • meer wil weten over de samenhang tussen lichaam en geest.
  • werkzaam wil zijn als zelfstandig therapeut.
  • mensen wil begeleiden naar een gezondere leefstijl.
  • wil werken in een multi disciplinaire gezondheidsinstelling.

Flexibel

  • We hebben een flexibel lesprogramma passend voor iedereen. Lesprogramma’s kunnen, indien gewenst, aan de individuele behoeften van de student worden aangepast.
  • Kun je een les niet op uw eigen leslocatie volgen? Geen probleem. Je kunt dan deze les op één van de andere leslocaties volgen.
  • Heb je door omstandigheden toch een les gemist, dan is er de mogelijkheid om deze les het jaar daarop nog bijwonen.

Ondersteuning met de Elektronische Leeromgeving
Om je als student zo optimaal mogelijk te begeleiden staat hier extra ondersteunende informatie die het bestuderen van de lesstof vergemakkelijkt. 
Tevens heb je hier de mogelijkheid om met uw medestudenten kennis en ervaring uit te wisselen.
Daarnaast is er speciaal voor afgestudeerde therapeuten een uitgebreide database aan informatie over diversen onderwerpen (legio scripties, artikelen e.d.) die je als naslagwerk kunt bekijken. Je kunt hier kosteloos levenslang gebruik van blijven maken.  
Bovendien is hier een forum, zodat je informatie met elkaar kunt blijven uitwisselen.

Toepasbaarheid
In de VoetreflexPlus™ opleiding zijn theorie en praktijk aan elkaar gekoppeld. Je kunt in huiselijke kring vanaf de 1e lesdag, direct met de geleerde kennis en vaardigheden aan de slag. Kwaliteit en plezier gaan samen waardoor leren heel gemakkelijk wordt

Studiebelasting
Onze opleiding is afgestemd op mensen die naast een volle baan deze opleiding willen volgen. We hebben een speciaal leerprogramma opgezet met diverse vragen en antwoorden zodat je de theorie op een gemakkelijke, prettige en spelenderwijze eigen maakt.
Ook coachen wij  tijdens het leertraject met persoonlijke aandacht en individuele begeleiding. En wij ondersteunen je via ons studiecentrum.  De 3-jarige opleiding bestaat uit 192 ECTS.

Opzetten eigen praktijk- Verdien reeds geld tijdens de opleiding
Total Health Academy ondersteunt je in het opzetten en uitbouwen van je eigen praktijk en/of het vinden van een baan.
Dit doen we door:
 Opzetten praktijk gedurende de opleiding
Al in het 1e studiejaar krijg je allerlei praktische tips om, indien je dat wenst, je eigen praktijk op te starten. Op deze manier hoeft de opleiding je geen geld te kosten, maar kan het zelfs geld opleveren. 85% van de studenten heeft in het derde jaar al een praktijk opgebouwd.
◊ Website vermelding
Als je afgestudeerd bent biedt Total Health Academy je de mogelijkheid om op onze website te worden vermeld. Je krijgt een eigen pagina waar je uitgebreide informatie over jezelf en je praktijk kunt vermelden. Bezoekers die op onze website op zoek gaan naar een geschikte therapeut kunnen zo bij jou uitkomen. Dit geeft je als beginnend therapeut een extra mogelijkheid om jezelf bekend te maken.

Vergoeding door zorgverzekeraars
Na het behalen van het diploma VoetreflexPlus™ en het diploma Medische Basiskennis kun je toetreden tot een beroepsvereniging van je keuze. Je cliënten kunnen dan in aanmerking komen voor vergoeding van hun behandeling door hun ziektekostenverzekering.

Klik hier voor VoetreflexPlus™ videos

Ga naar Basisjaar
Ga naar Verdiepingsjaar
Ga naar Specialisatiejaar

Mogelijkheid tot studiereis naar China
Wilt u nog meer weten over de Chinese manier van werken, denken en masseren? Wilt u in China de dokters zelf aan het werk zien? Dan bestaat de mogelijkheid om mee te gaan op studiereis naar China.

Gratis kennismakingsworkshop
Geinteresseerd en wil je graag een gratis kennismakingsworkshop? klik dan hier.